Dünya Limit Aşım Günü 2019 : 29 Temmuz

/ / Blog
Dünya Limit Aşımı Günü 2019: 29 Temmuz

Dünya limit aşım günüDünya Limit Aşım Günü, insanların dünyanın doğal dengesini bozmadan bir yıl içinde üretebileceği kaynakları tükettiği günü gösterir.

Son 20 yılda, Dünya Limit Aşım Günü iki aydan fazla geri çekildi. Bu yıl limit aşım günü şimdiye kadarki en erken tarih, 29 Temmuz. Bu, gezegenin yenilenebileceği hızdan 1.75 kat daha hızlı doğayı kullanıldığımız anlamına geliyor. Başka bir deyişle, 1.75 dünyanın kaynaklarına ihtiyacımız var. Bu açığı ekolojik kaynakları hızla harcayarak ve atmosfere başta karbondioksit olmak üzere atık biriktirerek sürdürüyoruz. 150 yıldan fazla bir zaman önce, insanlığın karbon ayak izi sıfıra yakındı. Bugün karbon ayak izi, insanlığın ekolojik ayak izinin % 60’ını oluşturuyor.

İyi haber şu ki, bunu tersine çevirebiliriz. Ekonomiyi karbondan arındırmak, ekolojik ayak izimiz ile gezegenin yenilenebilir doğal kaynakları arasındaki dengeyi büyük ölçüde geliştirir. İnsanlığın ekolojik ayak izinin karbon bileşenini % 50 azaltmak, Dünya Limit Aşım Günü’nü 93 gün ya da üç aydan fazla ertelememizi sağlar. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden Ekonomik ve Temiz Enerji hedefi, yenilenebilir enerjinin küresel enerjideki payını 2030 yılına kadar önemli ölçüde artırma çağrısında bulunuyor.

Siz de Solarçatı’nızla buna katkıda bulunabilirsiniz. Güneş enerji sistemli bir ev ortalama 30 yıl boyunca 30 ton karbondioksiti telafi edebilir, 16 ton kömür yakımını engeller ve 2400 ağaç kurtarabilirsiniz. Dünyamız için bir adım atmak bizim elimizde. Şimdi temiz enerjiye geçmenin tam zamanı!

Blog güncellemelerini alın

TOP